Izrada softverskog robota korištenjem razvojnog okvira Microsoft Bot Framework : završni rad - Čeh, Karlo (K. Čeh, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Da bi korisnicima omogućili što veću dostupnost svoje usluge i da bi se smanjile potrebe za ljudskim radom sve više tvrtki nude web ili mobilne aplikacije koje automatiziraju barem dio njihove usluge. Te usluge danas s korisnicima komuniciraju na sve više prirodnije načine. Bilo da korisnik komunicira putem govora ili teksta, softverski robot s ugrađenom interpretacijom jezika je izvrstan način za automatizaciju nekakvi usluga ili poslova. Uz korištenje razvojnog okvira Bot Framework softverski robot se lako može ugraditi u, primjerice, web-aplikaciju.