Analiza sigurnosti sustava za autoriziranu kontrolu pristupa pametnom uredu : završni rad - Dragić, Marko (M. Dragić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu opisan je sustav za autoriziranu kontrolu pristupa i obavljana je analizira sigurnosti tog sustava. Rad se sastoji od 3 poglavlja. U prvom poglavlju je opisan je razvoj i porast pažnje prema sigurnosti u svijetu Interneta stvari. U drugom poglavlju je opisan proučavani sustav i njegove karakteristike. U zadnje, trećem, poglavlju opisane su sve pronađene sigurnosne ranjivosti komponenti ovog studijskog slučaja. Također uz opis ranjivosti i mogućeg napada na tu ranjivost navedeni su postupci kojima se te pronađene ranjivosti mogu ukloniti.