Detekcija i lokalizacija osoba u slikama korištenjem konvolucijskih neuronskih mreža : diplomski rad - Mandić, Josip (J. Mandić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi izradom rješenja za detekciju i lokalizaciju osoba na slikama uporabom konvolucijskih neuronskih mreža. Na početku se uvodi u područje računalnog vida i strojnog učenja. Opisuju se osnovni pojmovi neuronskih mreža. U okviru ovog rada, proučeni su postupci učenja modela konvolucijskih neuronskih mreža. Iskorišten je naučeni model za klasifikaciju VGG-16. Napravljene su promjene u strukturi VGG modela, te je prilagođen rješavanju problema ovog rada. Prikazano je impelementirano rješenje te su opisane korištene metode i tehnike. Zatim su prikazani razultati treniranja modela i validacije.