Spremnički sustav za potporu dijeljenja korisničkih programa u edukacijskom sustavu SynchEduca : završni rad - Dragičević, Danijel (D. Dragičević, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Izrada spremničkog sustava za web aplikaciju opsežan je i kompliciran zadatak. Da bi se izbjeglo loše prakse nužno je pratiti postojeće standarde i implementirati dokazane arhitekture poput RESTful servisa. Objekti programskih jezika i zapisi relacijskih tablica nisu ekvivalentni te treba posebnu pozornost posvetiti ispravnom mapiranju. Prilikom odabira tehnologija potrebno je paziti na njihovu interoperabilnost te dostupne biblioteke koje mogu olakšati i ubrzati razvoj. Implementacija treba biti izvedena na skalabilan način, uz praćenje smjernica dobrih inženjerskih praksi i korištenje standardiziranih postupaka gdje je to moguće.