Aplikacija za podršku radu strukovne udruge : završni rad - Drabić, Marin (M. Drabić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj završnog rada je napraviti Android aplikaciju koja će korisnicima, odnosno članovima neke udruge, omogućiti brži i lakši pristup bitnim informacijama o udruzi i samim aktivnostima unutar te udruge kreiranjem jednostavnog sučelja prilagođenog korisniku. Nudi mogućnosti prijave i odjave korisnika, te mogućnosti upravljanja i prikaza liste svih članova udruge, liste razdoblja, liste aktivnosti te liste termina sa dolascima i liste zadataka neke aktivnosti uz dodatak vrednovanja pojedinog zadatka ovisno o polaznicima. Opis započinje navođenjem i objašnjenjem funkcionalnosti aplikacije i prikazom dijagrama obrazaca uporabe. Zatim je prikazan model SQL baze podataka uz dodatno objašnjenje nekoliko tablica baze podataka. Nadalje je prikazano sučelje aplikacije uz objašnjenje svih elemenata određenog prozora aplikacije. Naposljetku je opisana arhitektura sustava uz objašnjenje RESTful web servisa sa potpoglavljima različitih MVC arhitektura korištenih tokom izrade aplikacije.