Prikupljanje podataka s podređenih jedinica sustava za upravljanje baterijskim paketom : završni rad - Cvitanović, Ivana (I. Cvitanović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisani su osnovni kodovi za prikupljanje informacija s baterijskih ćelija unutar baterijskog paketa koje je još potrebno prilagoditi za zadane master i slave uređaje. U uvodu je objašnjeno zbog čega se javlja potreba za algoritmom koji bi upravljao baterijskim paketom. U prvom poglavlju objašnjen je način rada SPI prokola, koji je jedan od osnovnih, a u našem slučaju i najpogodniji oblik komunikacije između slave i master uređaja. Također, dane su osnovne informacije o LTC-ovima, objašnjeni su njihovi i način rada. U četvrtom poglavlju govori se o mikrokontroleru STM32F411. U završnim poglavljima opisane su programske funkcije za SPI komunikaciju između LTC-a i mikrokontrolera.