Ugradnja mogućnosti internetskog oglašavanja : završni rad - Dostal, Alen (A. Dostal, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom dokumentu objašnjava se postupak ugradnje internetskog oglašavanja u postojeću aplikaciju. Aplikacija pomaže u planiranju, izgradnji i uređivanju oglašavačkih kampanja na najpopularnijim oglašavačkim platformama za internetsko oglašavanje, kao što je Google AdWords. Pogodna je za korisnike koji uređuju marketinške kampanje za više različitih korisnika. Aplikacija nudi jednostavan prikaz aktivnosti, uspješnosti i troškova pojedine marketinške kampanje. Prvo je navedena arhitektura sustava uz prikaz dijagrama komponenti aplikacije. Zatim je objašnjeno koje su funkcionalnosti aplikacije te je opisan izgled modela baze prije ugradnje mogućnosti internetskog oglašavanja. Nadalje opisane su sve dodane tablice i izmjene u postojećim tablicama uz obrazloženje. U idućem poglavlju opisana je organizacija programske logike za ugradnju internetskog oglašavanja po klasama. Opisana je funkcionalnost svake klase uz navođene najvažnijeg dijela koda programske logike. Naposljetku opisan je izgled korisničkog sučelja uz obrazloženje i priložene slike.