Uvjeti korištenja mobilne kutije za punjenje baterija u električnom automobilu : završni rad - Makarun, Petar (P. Makarun, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je napravljen opis sustava za balansirano punjenje baterijskog paketa električnog automobila temeljenog na mobilnoj kutiji koja omogućuje punjenje svake ćelije zasebno. Navedeni su tehnički detalji baterijskih ćelija od kojih je sastavljen paket. Opisana je izrada mobilne kutije i kabela kojima se kutija spaja na baterijski paket i nadzorni sustav. Napravljeno je ispitivanje kontakata mobilne kutije i popratnih kabela. Kutija je testirana probnim mjerenjima napona baterijskih ćelija kao i punjenjem pojedinih ćelija. Mjerene su naponske razine ćelija i napravljeno je balansiranje baterijskog paketa. Nakon provedenog balansiranog punjenja baterijskih ćelija provedena je vožnja električnim automobilom i zabilježene su naponske razine nakon uobičajenog pražnjenja baterijskog paketa. Nadalje, izrađene su upute za korištenje mobilne kutije za punjenje baterija u električnom automobilu. Objašnjeno je spajanje mobilne kutije na baterijski paket i nadzorni sustav. U okviru također su izrađene i detaljne upute za punjenje i pražnjenje pojedinih članaka baterijskog paketa električnog automobila pomoću mobilne kutije.