Estimacija budućih vrijednosti glukoze iz podataka kontinuiranog praćenja glukoze : završni rad - Donkov, Anamaria (A. Donkov, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu su istražene različite metode predviđanja budućih vrijednosti glukoze u krvi u vremenskim nizovima od 5 minuta korištenjem programskog alata MATLAB i već pripremljenih podataka o trenutnim i predviđenim razinama glukoze. Određene su i točnosti svih obrađenih metoda korištenjem srednje kvadratne pogreške (MSE). Također opisan je ukratko razvoj uređaja za kontinuirano praćenje glukoze.