Prepoznavanje neispravnih lemnih spojeva upotrebom strojnog učenja : završni rad - Domović, Dominik (D. Domović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad je objasnio ideju umjetnih neuronskih mreža i njihovu primjenu, fokusirajući se na konvolucijske neuronske mreže. Razvijena je jednostavna implementacija konvolucijske mreže, koja je trenirana na skupu podataka od 305 sličica lemnih spojeva. Opisan je postupak izvođenja programa i analizirani su dobiveni rezultati. Zaključeno je da je naučena mreža uspješno obavila svoju namjenu, rezultirajući s visokim postotkom točnog predviđanja.