Web-aplikacija za vođenje financijskog računovodstva : diplomski rad - Domitrović, Petra (P. Domitrović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Financijsko računovodstvo je sveprisutna disciplina današnjeg poduzetništva, sa svoje dvije glavne grane: knjigovodstvom i financijskim izvješćivanjem. Knjigovodstvo se sastoji od kontinuiranog unosa velike količine podataka o poslovanju poduzetnika, kako bi se na kraju obračunskog razdoblja ili poslovne godine mogli generirati zakonom propisani financijski izvještaji. Mikro i malim poduzetnicima, te obrtnicima se zbog obujma posla ne isplati imati vlastito računovodstvo, već plaćaju računovodstvenom servisu za računovodstvo kao uslugu. Web-aplikacija za računovodstvo poduzetnika u računovodstvenom servisu napravljena je u Oracle Application Express-u, a za generiranje precizno nacrtanih izvještaja u .PDF formatu korišten je JasperReports Server.