Pametna mreža ultrazvučnih senzora : završni rad - Domislović, Ilija (I. Domislović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada je izraditi sustav koji pomoću ultrazvuka određuje poziciju predmeta u stvarnom vremenu. Za realizaciju sustava koristi se mreža čvorova koji se sastoje od mikrokontrolera ESP8266 na kojeg je spojen jedan ultrazvučni senzor HC-SR04. Mreža može imati proizvoljan broj čvorova ali minimalno tri. Jedan od čvorova je spojen na računalo. Na računalu se nalazi program koji obrađuje podatke i rezultate prikazuje na ekranu. Rad objašnjava jednu od mogućih implementacija i jednu od metoda za izračunavanje pozicije predmeta u prostoru.