Programabilni generator EKG signala : završni rad - Dominić, Ivan (I. Dominić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad opisuje izradu programabilnog generatora EKG signala pomoću STM32F4 porodice mikrokontrolera. Mikrokontroler koristi svoju RAM memoriju u kojoj su spremljeni uzorci EKG signala u digitalnom obliku, preuzetih sa PhysioNet web platforme. DMA prenosi te podatke iz RAM-a do DAC-a koji vrši digitalno analognu konverziju te šalje te podatke na GPIO izlaz odakle se ti signali mogu mjeriti. Cijelim procesom upravlja brojač mikrokontrolera. Generator opisan u ovom završnom radu nudi mogućnost prikaza četiri različita EKG signala. Signali se biraju pomoću GUI-a u MATLABU, koji nakon odabira naredbu šalje mikrokontroleru putem USART-a koji prepoznaje naredbu te ovisno o njoj počinje generirati odgovarajući signal.