Verifikacija osoba na temelju očiju i obrva : završni rad - Crnac, Matej (M. Crnac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se proučavanjem postupka za verifikaciju osoba na temelju očiju i obrva. Na početku se opisalo nekoliko sličnih radova na ovu temu, a zatim se kreće u objašnjavanje teorijske pozadine potrebne za razumijevanje rada. Čitatelj se upoznaje s Viola-Jones algoritmom za detekciju lica, postupkom podudaranja s predloškom i normaliziranom križnom korelacijom. Nakon toga opisuje se programska implementacija od učitavanja slika do procesa verifikacije. Na kraju su izneseni eksperimentalni rezultati i u zaključku je dan kritički osvrt na rad.