Programska komponenta za upravljanje servisom Trello : diplomski rad - Čečura, Karlo (K. Čečura, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Trello je kolaboracijski servis za jednostavno vođenje projekata organiziranih u ploče s listama. U sklopu diplomskog rada izrađena je komponenta koja će servisu Trello pristupati preko javnog sučelja te će omogućavati uvid i baratanje podacima unutar sustava Trello u ime korisnika. Takva komponenta se može koristiti kao dio veće cjeline za povezivanje sustava Trello s drugim sustavima. Komponenta je implementirana u programskom jeziku C#, a funkcionalnost servisa dostupna je korištenjem formata Google protocol buffers.