Programsko rješenje za rangiranje i raspoređivanje zaposlenika po ekipama temeljem niza međusobnih usporedbi i višekriterijskog odlučivanja : diplomski rad - Balić, Mario (M. Balić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je razvoj programskog rješenja za rangiranje i raspoređivanje ljudi (zaposlenika) po ekipama temeljem niza međusobnih usporedbi i višekriterijskog odlučivanja. Na početku rada je detaljno opisan zadatak rada i razlog zbog kojeg je tako nešto potrebno te je navedena problematika. Nakon toga napravljena je analiza zahtjeva iz koje su izvučeni glavni zahtjevi sustava te je uz to napravljen model procesa. Nakon toga napravljen je model podataka (ER dijagram) na temelju kojeg je napravljen relacijski model. Nakon toga je opisana implementacija baze podataka koje su se tehnologije koristile za to (Microsoft SQL Server). Osim baze, prikazane su implementacije pojedinih funkcionalnosti sustava uz korištene tehnologije pošto se radi o mrežnoj aplikaciji (ASP.NET MVC, Entity Framework, Kendo UI) te algoritmi korišteni (Elo sustav za rangiranje). Uz to, navedeno značenje projekta i način instalacije. U završnom dijelu prikazano je cijelo korisničko sučelje sa svim komponentama te u obliku korisničkog priručnika koji osim pregleda cijelog sustava može služiti i kao upute za korištenjem sustava. Na kraju je prikazano kako koristiti aplikaciju.