Web aplikacija za određivanje ekstrema funkcije : završni rad - Dobrošević, Lovro (L. Dobrošević, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje web aplikaciju za pronalazak ekstrema matematičke funkcije pomoću genetskog algoritma. Najprije su opisane ključne karakteristike matematičkih funkcija i njihovih ekstrema. Zatim su prikazani načini vizualizacije funkcija kojima je ostvareno praćenje rada genetskog algoritma. Potom su obrađeni genetski algoritmi i njihovi parametri o kojima ovisi uspješnost pronalaska ekstrema. Naposljetku opisana je arhitektura web aplikacije koja korisniku omogućuje unos funkcije, odabir parametara genetskog algoritma, te praćenje njegovog napretka pri pronalasku ekstrema.