Sustav za automatsko očitavanje rukom pisanih ispravaka odgovora na ispitnom obrascu : diplomski rad - Cerovac, Matea (M. Cerovac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Na pojedinim kolegijima Fakulteta elektrotehnike i računarstva koriste se ispitni obrasci s mogućnošću zacrnjivanja odgovora. S obzirom da studenti ponekad pogriješe, postoji mogućnost ispravka odgovora upisivanjem znaka željenog odgovora u predviđeno polje. Takvi ispravci otežavaju proces automatiziranog ocjenjivanja, jer se od ispravljača ispita koji koristi postojeći sustav traži očitavanje i ručni unos popravljenog odgovora. Kako bi se smanjila potreba za takvim postupkom, treba osmisliti i testirati metodu automatiziranog očitavanja ispravaka u obrascu, u vidu klasifikacije konvolucijskom neuronskom mrežom. Za testiranje spomenute metode klasifikacije, pripremljen je skup podataka za učenje i testiranje sustava te su analizirani dobiveni rezultati.