Korištenje algoritama strojnog učenja za detekciju padova : završni rad - Mak, Matea (M. Mak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Veliki broj starijih osoba koje žive samostalno izložene su mogućim padovima i zakašnjeloj reakciji na isti. Cilj ovoga rada je stvarnovremenska detekcija padova implementirana pomoću algoritma strojnog učenja. Podaci koji su korišteni u ovome radu snimani su Shimmer 3 uređajem i obrađivani u Matlab-u. Kreiranjem korisničkog sučelja, korištenjem izgeneriranog algoritma strojnog učenja i simulacijom stvarnovremenske detekcije padova postignuti su zadovoljavajući rezultati i ostvaren je dobar početak za stvarnovremensku detekciju padova.