Prilagodljiva mobilna aplikacija za pretraživanje podataka temeljem popisa web servisa : završni rad - Divald, Ljudevit (L. Divald, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada je izrada aplikacije za mobilne uređaje sa Android operativnim sustavom koja dinamički stvara tražilice i prikaz rezultata. Dohvat podataka potrebnih za stvaranje tražilica i rezultata se ostvaruje preko web servisa koji kao odgovor koriste JSON oblik. Aplikacija je napisana u Android Studio razvojnom okruženju korištenjem Java programskog jezika. Zamisao aplikacije je da se bilo koja tražilica može u nju implementirati jednostavnim web servisima.