Analiza rada protokola za razlučivanje adresa u lokalnim mrežama : završni rad - Ceraj, Tin (T. Ceraj, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Za usmjeravanje paketa internetskog prokola (engl. Internet Protocol Routing, skraćeno IP Routing), potrebno je koristiti protokol za razlučivanje adresa (engl. Address Resolution Protocol, skraćeno ARP). Protokol ARP služi za traženje jedinstvene adrese za kontrolu pristupa upravljanju medijem koja se nalazi u skoro svim mrežnim uređajima koristeći poznatu adresu internetskog protokola (engl. Internet Protocol address, skraćeno IP address). ARP čuva tablicu MAC adresa koje su mapirane s IP adresama.