Daljinsko vođenje mobilnog robota aplikacijom za Android : završni rad - Dinčir, Dorian (D. Dinčir, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Aplikacija za upravljanje robotom se sastoji od dva dijela. Prvi dio je klijentski dio aplikacije koji se pokreće na operacijskom sustavu Android i predviđen je za mobilne uređaje i tablete. Preko njega se vrši upravljanje robotom, to jest odabir brzine translacije i rotacije. Drugi dio je poslužiteljski koji koristi operacijski sustav Linux i nalazi se na robotu. On je zadužen za primanje podataka i kreiranje naredbi za kretanje robota koristeći programski okvir ROS. Klijentski i poslužiteljski dio aplikacije povezuju se korištenjem bežične mreže.