Izgradnja stabla valića za genome i proteine : završni rad - Despot, Ivan (I. Despot, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovoga završnog rada proučena su binarna stabla valića, strukture podataka koje omogućuju sažimanje podataka. Programska podrška izvedena je u programskom jeziku C# te testirana na genomima i proteinima. Analizirani su memorijski zahtjevi i vrijeme izvođenja osnovnih operacija (rang, odabir, dohvat) u ovisnosti o veličini ulaznog skupa i veličini abecede.