Prepoznavanje programskih modula u izvršnim datotekama : diplomski rad - Deljkić, Žad (Ž. Deljkić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje dizajn sustava neovisnog o platformi koji omogućuje automatsku detekciju zloćudnih programa, ponovne uporabe dijelova programskog koda, statički povezanog koda treće strane te ranjivih funkcija u izvršnom kodu. Jezgra sustava je algoritam za generiranje potpisa funkcija koji obuhvaća funkcionalnost te je otporan na nefunkcionalne promjene. Sustav je implementiran za Common Language Infrastructure platformu te evaluiran kao sustav za prepoznavanje poznatih funkcija te sustav za detekciju malicioznih programa. Rezultati evaluacije pokazuju da sustav ima potencijala za korištenje u rješavanju problema u stvarnome svijetu.