Sustav za preporuku interesa temeljen na javno dostupnim podacima o korisniku : diplomski rad - Delić, Alen (A. Delić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rad obrađuje proces dizajna i izrade sustava za preporuku interesa temeljenog na javno dostupnim podacima o korisnicima prikupljenih na Internetu. U teorijskom pregledu objašnjena je čitava teorijska pozadina vezana uz javne podatke i sustave preporuke te je dan pregled tehnologija potrebnih za izradu takvog sustava. Slijedi opis arhitekture i komponenti sustava te implementacija istog. U nastavku rada dan je kratak opis i prikazani su obrasci rada sustava. Posljednji dio sadrži analizu rezultata sustava i prijedlog potencijalne primjene sustava u budućnosti. Sustav ima potencijal pripojenja sustavu Mediatoolkit kako bi omogućio pametno postavljanje korisničkog računa.