Zvučničke kutije : završni rad - Cavrić, Tomislav (T. Cavrić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu objašnjeni su principi rada najčešće korištenih zvučnika: elektrodinamičkog, piezoelektričkog i elektrostatskog. Pojašnjeni su dijelovi svakog od tih zvučnika, te njihove osnovne karakteristike kako bi ih mogli uspoređivati. Zatim je objašnjeno zašto se zvučnici ugrađuju u kutije, te koja je uloga zvučničke kutije. Opisane su tri vrste zvučničkih kutija s njihovim specifičnim karakteristikama: zatvorena, bas-refleks, transmisijska kutija. Svaka od njih je posebno analizirana, te su uspoređene njihove prednosti i mane.