Sustav za neinvazivno praćenje fizioloških parametara sportaša : diplomski rad - Čagalj, Vicko (V. Čagalj, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Suvremeni sport i tjelesna aktivnost uz sve svoje prednosti ipak donosi i neke mane. Uslijed prevelikih opterećenja i sveprisutnog stresa, sportaši postaju osjetljiviji na ozljede koje mogu dovesti do težih posljedica opasnih po život. Uređaji za praćenje fizioloških parametara sportaša dostupni na tržištu posjeduju određene manjkavosti kao što su nekontinuirana praćenja samo jedne veličine ili nemogućnost indiciranja i alarmiranja sportaša o izvjesnom riziku od ozljede. Sustav se sastoji od Arduino Uno mikrokontrolera, alarma i senzora koji redom bilježe promjene sljedećih parametara: temperature tijela, frekvencije srca, dehidracije (otpor kože) i sila na tijelo. Na temelju prelaska izlaznih senzorskih veličina van teorijski određenih sigurnosnih okvira, oglašava se alarm. Očekuje se da sustav brzo i precizno prepoznaje opasne situacije i upozorava korisnika o potencijalnom riziku za nastanak tjelesnih ozljeda. Dodatnim proširenjima sustava i izradom konačnog proizvoda omogućilo bi se testiranje u stvarnim sportskim uvjetima.