Podešenje relejne zaštite vjetroelektrane priključene na prijenosnu mrežu : diplomski rad - Bzik, Dino (D. Bzik, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Da bi se povezala vjetroelektrana na prijenosnu mrežu, potrebno je napraviti plan zaštite tog dijela mreže. U ovome radu opisan je postupak parametriranja zaštite za cijeli vjetropark Podveležje uz pripadajuću trafostanicu. Nakon upoznavanja s opremom i njezinim karakteristikama, potrebno je podesiti zaštitne uređaje. Za zaštitu postrojenja korišteni su zaštitni releji tvrtke ABB. Objašnjen je princip djelovanja nadstrujne, distantne i diferencijalne zaštite. Podešeni su svi parametri zaštitnih funkcija u svakom polju postrojenja da bi se osigurao bezbrižan rad i selektivnost u slučaju poremećaja. U velikoj mjeri korišteni su stvarni podatci o opremi te se zbog toga rezultati mogu smatrati veoma bliskima stvarnome podešenju zaštite koje će se tek ostvariti u budućnosti.