Mjerenje snage potrebne za savladavanje brzine vozila Fiat Panda : završni rad - Butorac, Mario (M. Butorac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Završni rad se bavi procesom mjerenja i izračuna iznosa snage pogonskih kotača. Snaga se dobiva pomoću brzine vrtnje kotača i njegovog momenta. Da bi se dobila brzina vrtnje i okretni moment kotača potrebno je provesti mjerenje pomoću odgovarajućih uređaja i prijevoznog sredstva. Provedeno je deset mjerenja na različitim brzinama u kojima je bilo potrebno održavati konstantnu brzinu u svrhu dobivanja brzine vrtnje kotača i srednjeg momenta. Nakon uspješnog izvršenja svih mjerenja potrebno je izračunati proizvedenu snagu pogonskih kotača za svako mjerenje i usporediti razvijenu snagu sa potrošnjom goriva.