Detekcija igrača u snimkama nogometnih utakmica : završni rad - Crnković, Josip (J. Crnković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Analiza kretanja igrača tijekom utakmice pruža treneru i njegovom stručnom stožeru dragocjene informacije. Proces analize video-snimki utakmica može se olakšati i unaprijediti primjenom postupaka računalnog vida. Jedna od kom- ponenti sustava za analizu snimki utakmica je algoritam za detekciju igrača u slikama. U okviru završnog rada treba proučiti pristupe za detekciju objekata opisane u literaturi te programski ostvariti sustav za detekciju igrača u video snimkama nogometnih utakmica. Pripremiti bazu uzoraka za učenje i testiranje sustava. Analizirati ponašanje implementiranog sustava te prikazati i ocijeniti ostvarene rezultate. Radu priložiti izvorni i izvršni kôd razvijenih postupaka, ispitne video-sekvence i rezultate, uz potrebna objašnjenja i dokumentaciju.