Modeliranje logičkih funkcija bez mogućnosti kopiranja evolucijskim algoritmima : završni rad - Burda, Maša (M. Burda, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Modeliranje logičkih funkcija bez mogućnosti kopiranja koristi se u uređajima za sigurnu komunikaciju kao metoda generiranja jedinstvenih kriptografskih ključeva. Za potrebe ovog rada ostvaren je programski sustav za optimizaciju modela zadanih funkcija temeljen na evolucijskim algoritmima i algoritmu evolucijske strategije. Proučavani su povezani optimizacijski problemi i testirana učinkovitost nekoliko evolucijskih algoritama i algoritma evolucijske strategije na zadanim modelima. Ispitivana je učinkovitost preciznosti dobivenih modela s obzirom na veličinu polazne funkcije, preciznost prikaza i parametre optimizacijskih algoritama. Rezultati ispitivanja su analizirani i prikazani dijagramima i tablicama.