Sustav alarmiranja u pametnoj kući : završni rad - Buničić, Lovro (L. Buničić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog Završnog rada je izrada sustava alarmiranja u pametnoj kući. Sustav treba obavijestiti korisnika u slučaju da pada kiša, a prozori kuće su otvoreni. Za slanje obavijesti je korišten Firebase Cloud Messaging. Navedeni su zahtjevi sustava te objašnjena njegova arhitektura i način komunikacije među komponentama. Komunikacija se odvija korištenjem REST-a i XBee modula. Dan je kratak pregled tehnologija korištenih pri izradi poslužitelja, Android aplikacije i senzorskih čvorova. Ključne tehnologije su radni okvir Spring, operacijski sustav Android, Waspmote uređaji te XBee moduli. Također, objašnjena je konkretna primjena opisanih tehnologija. Konačno, objašnjeno je korištenje samog sustava.