Programska emulacija senzorskih čvorova u Internetu stvari : diplomski rad - Cindrić, Luka (L. Cindrić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je predložiti rješenje za sustav koji će emulirati velik broj senzorskih čvorova. Sustav se sastoji od računalne aplikacije koja emulira senzore, lokalne baze podataka u kojoj su spremljeni podaci o modelima senzora i baze podataka u računalnom oblaku u koju se spremaju generirane vrijednosti. U radu je prvo opisan pojam Internet stvari, zatim je opisan općenito sustav za emulaciju senzora. Nakon toga slijedi opis modela senzora koji se mogu emulirati. Na kraju je opisana računalna aplikacija, njeni obrasci uporabe i arhitektura.