Konvolucijske reprezentacije za dohvat slike na temelju sadržaja : diplomski rad - Bulić, Filip Jakov (F. Bulić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Pretraživanje slikovnih baza prema slikovnom sadržaju je važan zadatak računalnog vida. U posljednje vrijeme, veliki uspjeh u tom području ostvaruju pristupi temeljeni na naučenim značajkama do kojih dolazimo dubokim konvolucijskim modelima. U radu su opisane duboke neuronske mreže s fokusom na konvolucijske neuronske mreže. Prikazan je i implementiran model DELF u razvojnom okviru Tensorflow. Model je treniran na skupu podataka znamenitosti i evaluiran je na podatkovnom skupu Oxford5k. Na kraju su prikazani dobiveni rezultati s opisima i slikama.