Animacija skeletnog modela čovjeka : diplomski rad - Cheng, Stephanie (S. Cheng, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu objašnjene su osnove skeletne animacije, reprezentacija i značenje potrebnih podataka i procedure za njegovu reprodukciju i manipulaciju. Objašnjene su strukture i specifikacija Assimp biblioteke i tehnike za ekstrahiranje potrebnih podataka i reorganizacija tih podataka za daljnje korištenje. Opisane su implementacije algoritma za reprodukciju animacije interpolacijom, maskiranje i miješanje animacija, konstrukcija vizualne reprezentacije kostura i ostali potrebni algoritmi. Svrha ovog projekta je istraživanje i objašnjenje prikrivenih algoritama skeletne animacije i pružanje OpenGL implementacije skeletnog sustava i podrška za reprodukciju animacija.