Prilagodba upravljačkog sučelja sustava IMUNES za izvođenje na operacijskom sustavu Linux : diplomski rad - Cetušić, Goran (G. Cetušić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisano je, prilagođeno i testirano upravljačko sučelje sustava IMUNES za pokretanje na operacijskom sustavu Linux uz korištenje aktualnih tehnologija. Korištene tehnologije uključuju Docker, OpenvSwitch i namespacing. Također su testirane i uspoređene osnovne funkcionalnosti sustava IMUNES u postojećoj implementaciji na operacijskom sustavu FreeBSD s izvedbom na Linuxu. Stvoren je preduvjet za proširenje sustava IMUNES na druge operacijske sustava pomoću modularizacije postojeće izvedbe te dane natuknice za daljni razvoj.