Analiza velikih mreža zasnovana na strojnom učenju : diplomski rad - Bukovac, Nikola (N. Bukovac, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Reprezentiranjem čvorova moguće je raditi analizu strojnim učenjem nad velikim mrežama s obzirom na to da je svaki čvor prikazan kao vektor realnih vrijednosti određene veličine koja je mnogo manja od broja čvorova u mreži. Analiza je napravljena korištenjem šest algoritama reprezentativnog učenja čvorova s različitim metodama učenja kako bi se ustanovilo koje su metode najbolje. Izbor najboljeg algoritma za reprezentiranje čvorova je ovisan i o metodi analize koju želimo napraviti nad skupom podataka, ali i o parametrima algoritma koji su odabrani pa je provedena i analiza utjecaja parametara na utjecaj algoritama. Provedene su analize klasifikacijom čvorova, predviđanjem veza, grupiranjem čvorova i vizualizacije čvorova koje mogu imati različita značenja ovisno o domeni primjene.