Mobilna aplikacija za upravljanje troškovima i potrošnjom vremena : diplomski rad - Buketa, Denis (D. Buketa, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Namjera ovog rada bila je izrada Android mobilne aplikacije koja će pojednostaviti upravljanje svakodnevnim transakcijama i pružanje uvida u potrošnju vremena, a da se pri njezinoj implementaciji koriste principi Clean arhitekture. Kao rezultat rada, nastala je aplikacija koja rješava navedeni problem. Aplikacija je ostvarena kao klijent koji se oslanja na Firebase bazu podataka te su prilikom njezine implementacije korišteni principi Clean arhitekture i reaktivnog programiranja. Na početku rada čitatelja se uvodi u svijet mobilnih telefona te se navode funkcionalni zahtjevi koji trebaju biti ispunjeni. Nakon toga detaljno se opisuje Clean arhitektura, njezina primjena u Android platformi, korišteni oblikovni obrasci i tehnologije. Na kraju rada dan je pregled programskog rješenja te su objašnjene ostvarene funkcionalnosti. Aplikacija je zbog svoje namjene nazvana Money And Time Manager, što u doslovnom prijevodu znači Menadžer novca i vremena. Aplikacija korisnicima omogućuje upravljanje transakcijama, unos vrijednosti transakcije OCR tehnologijom, pregled transakcija pomoću interaktivnih grafova, kreiranje zajedničkih računa, procjenu troškova, uvoz i izvoz podataka u tabličnom formatu te bilježenje vremena putem same aplikacije i interaktivne obavijesti.