Pohlepni algoritmi za bojanje vrhova grafova : završni rad - Bukal, Marko (M. Bukal, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovome završnom radu proučava se bojanje grafova postupkom pohlepnog bojanja i primjenom sekvencijskih strategija FF, LDO, IDO i SDO. Navedene strategije se uspoređuju s obzirom na vrijeme izvođenja, udaljenost od optimalnog rješenja te na kompleksnost implementacije. Algoritmi se testiraju na DIMACS bazi grafova.