Ispitivanje učinkovitosti pri korištenju mehanizma spremnika u Linuxu : diplomski rad - Budrović, Toni (T. Budrović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Mehanizmom spremnika u Linuxu moguće je na jednom računalu stvoriti privid pokretanja većeg broja med̄usobno izoliranih inačica operacijskih sustava. U ovom je radu korištenjem programa za mjerenje uspored̄ena učinkovitost rada komponenti računala unutar i izvan spremnika. Osim toga, ispitan je utjecaj korištenja spremnika na bazu podataka MySQL.