Distribuirano optimalno upravljanje punjenjem baterija flote električnih vozila : završni rad - Bucić, Petra (P. Bucić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Korištenjem algoritma asimetrične projekcije implementirano je distribuirano optimalno punjenje baterija flote električnih automobila. Dobiveni rezultati poklapaju se s ekvivalentnim centraliziranim programom koji koristi kvadratni program. Distribuiranim upravljanjem omogućeno je da centralni operater bude samo posrednik u komunikaciji između agenata te osigurava da globalni uvjeti budu ispunjeni dok punionice same ostvaruju zadovoljavanje lokalnih ograničenja. Tako se zadržava privatnost podataka, koji se odnose na specifikacije pojedine punionice, zahtjeve i obrasce ponašanja samog korisnika, a smanjuje se i količina potrebnih razmijenjenih podataka te se omogućuje transparentna naplata energije za pojedina vozila.