Praćenje crne linije pomoću Arduino robota : završni rad - Oštrić, Lucija (L. Oštrić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog zaršnog rada bilo je potrebno implementirati mobilnog robota koji pomoću kamere ima sposobnost praćenja linija. Pri izradi robota korišteni su Arduino Uno, Pixy kamera i modul L298N koji pokreće DC motore i kotače. Robot je napajan baterijama od 7.2 V. Arduino Uno prima informacije od optičkih senzora Pixy kamere i ovisno o njima pokreće robota. Kamera radi na temelju algoritama za prepoznavanje objekata koji uvelike pomaže pri realizaciji robota. Robot se kreće prateći linije te može zaobilaziti prepreke.