Trenutne perspektive dobave plina i plinskih elektrana u Hrvatskoj i Europi : završni rad - Buzov, Andro (A. Buzov, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Prirodni plin je trenutno treći po redu energent u pogledu ukupne svjetske potrošnje i nameće se kao jedno od rješenja ka izgradnji niskougljične i održive energetske budućnosti. U radu je opisano sadašnje stanje potrošnje, cijena i pravaca dobave prirodnog plina u EU i RH. Također, analizirani su projekti trenutno u izgradnji i njihova uloga u budućnosti. Rad sadrži i najvažnije karakteristike plinskih elektrana kao i njihovu ulogu u budućnosti elektroenergetskog sektora.