Višeplatformska klijentska aplikacija za sustav razmjene medicinskih slikovnih podataka : završni rad - Brmbota, Dorian (D. Brmbota, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Razvojem mobilnih uređaja, otvorila se mogućnost zamjene stolnih računala pametnim telefonima i tabletima. Obavljanje poslova u pokretu ima sve veću ulogu u našim životima. Mobilnost liječnika u medicini uvelike bi poboljšala usluge u zdravstvu. Kako bi se to postiglo potrebno je osmisliti jeftin i brz način prijenos medicinskih podataka. Serverski dio MIDOM sustava to ispunjava. No kako bi cijeli sustav funkcionirao i server i klijent moraju ispunjavati određene zahtjeve. Xamarin.Forms kao alat za razvoj višeplatformskih nativnih aplikacija ima sve preduvijete za izradu klijentske aplikacije koja će biti lako održiva te će imati mogućnost implementacije složenijih algoritama dekompresije. Strukturiranjem aplikacije MVVM arhitekturom i primjenom oblikovnih obrazaca kao što je inverzija kontrole i injekcija ovisnosti, aplikacija postaje lako ispitiva i nadogradiva.