Baza podataka i web-aplikacija za pregled podataka o filmovima : završni rad - Brkljačić, Ivan (I. Brkljačić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu osmišljene su baza podataka i web aplikacija za pregled podataka o filmovima. U bazu podataka pohranjeni su podatci važni za svakog korisnika aplikacije i za filmske zapise. Također, napravljena je web aplikacija koja kroz jednostavno sučelje omogućuje pregled, brisanje, unos i izmjenu podataka. Putem sučelja korisnik jednostavnim radnjama daje naredbe sustavu. Sustav obrađuje sve poslane podatke korisnika, ispituje ih i sukladno ispravnosti sprema u bazu. Baza podataka napravljena je u jeziku MySQL, dok je aplikacija napravljena u programskom jeziku PHP. Uz PHP korišteni su i HTML i CSS koji su zasluženi za izgled stranice.