Klasifikacija slika primjenom dubokog učenja na ugradbenom računalu : završni rad - Balun, Matej (M. Balun, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom je radu obrad̄ena problematika prepoznavanja registarskih tablica automo- bila primjenom dubokog učenja na ugradbenom računalu. Objašnjeni su alati korišteni u radu, temeljni principi strojnog i dubokog učenja, struktura standardnih unaprijednih i konvolucijskih neuronskih mreža, kao i proces učenja istih. Prikazana je arhitektura sustava kao Python desktop aplikacije, organizacija izvornog koda, primijenjeni obli- kovni obrasci, način korištenja funkcionalnosti sustava i sl. Prikazan je i objašnjen skup podataka korišten za učenje modela. Objašnjeno je korištenje sustava na ugrad- benom računalu Raspberry Pi te je zaključena svrha uporabe ugradbenih računala u dubokom učenju i klasifikaciji svakodnevnih objekata u računalnom vidu.