Strujeći prijenos digitalnog video signala USB 3.0 sabirnicom : diplomski rad - Bušić, Bernarda (B. Bušić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: USB 3.0 sabirnica omogućuje brzine prijenosa digitalnog video signala do 5 Gb/s. U FPGA sklopu sirovi video signal formatiran je u tok podataka po USB Video Class (UVC) standardu. Logički sklop za tok ulaznog neformatiranog i izlaznog UVC formatiranog video signala podržava ARM AMBA AXI4-Stream sučelje. CYUSB3014 (EZ-USB-FX3) mikrokontroler omogućuje prijenos podataka preko USB 3.0 sabirnice. Za prijenos podataka putem FX3-a potrebna je priključnica (engl. Socket), DMA opisnik, DMA spremnik i GPIF niti. DMA opisnik sadrži informaciju o adresama i veličini DMA spremnika. U jedan DMA spremnik upisuju se parni paketi, a u drugi neparni. Paketi su veličine 16 kB, a zadnji paket okvira može biti kraći. Za upravljanje prijenosa podataka prema DMA spremniku projektiran je sklop GPIF Slave FIFO.