Identifikacija i upravljanje procesom zagrijavanja plastičnih pred-oblika : diplomski rad - Brkić, Branimir (B. Brkić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu razni postupci identifikacije i algoritam upravljanja na temelju modela su izvedeni u sklopu upravljačke platforme postrojenja za termičku pripremu plastičnih pred-oblika - SIAPI-jeva S1LAB puhalica. Nerekurzivna otežana estimacija metodom najmanjih kvadrata i metode konveksne optimizacije su provedene na prikupljenim podacima. Konačno diferencijska aproksimacija parcijalnih diferencijalnih jednadžbi se koristi kako bi se odredile temperaturne promjene plastičnog pred-oblika kada je izvan peći. Algoritam eksplicitnog modelskog prediktivnog upravljanja je testiran na S1LAB stroju s dokumentiranim i komentiranim rezultatima.