Implementacija konceptualnog okvira Cynefin u nastavu programskog inženjerstva : diplomski rad - Brkašić, Matej (M. Brkašić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu istražen je konceptualni okvir za donošenje odluka Cynefin te su opisane njegove domene. Za svaku domenu dan je primjer problema ili situacije iz nastave programskog inženjerstva. Analizirana je primjena Cynefina te je predložena igra u svrhu implementacije Cynefina u nastavu programskog inženjerstva. Opisan je algoritam igre zajedno s predloženom igrom (s pitanjima i odgovorima) na temu upravljanja studentskim projektom na fakultetu. U sklopu ovog rada razvijena je i web-aplikacija za implementaciju ove igre u nastavu programskog inženjerstva. Uz to, prikazani su programski zahtjevi, dijagrami slučajeva uporabe, arhitektura te izgled sučelja i tok razvijene web-aplikacije. Na kraju ovog rada, opisan je proces razvoja web-aplikacije te su dani rezultati testiranja predložene igre i scenarija s odabranim skupom studenata.