Magnetootpornički senzori u ispitivanju vrtložnim strujama : završni rad - Brizić, Ante (A. Brizić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan mjerni lanac i fizikalna pozadina nerazornog mjerenja vrtložnih struja uz pomoć magnetootporničkih senzora. Izveden je mjerni lanac sastavljen od magnetootporničkih senzora, instrumentacijskih pojačala, visoko-propusnog filtra te pripadnog sustava za digitalnu akviziciju. Eksperimentalnim radom je provjerena primjenjivost magnetootporničkih senzora detekciji oštećenja različitih veličina na metalnim površinama vrtložnim strujama. Postignuta je osjetljivost od 0.125V/cm i omjer snaga signala i šuma od 38dB za oštećenje promjera 4cm.